opdrachtgever: Midwaste, Delft

omvang: kantoorruimte, ca. 400 m²

oplevering: 2022

 

fotografie: Barbra Verbij

 

Midwaste is een coöperatieve vereniging voor afvalmanagement. Midwaste coördineert, initieert en ontwikkelt projecten, diensten en producten, die het samenwerken en ondernemen effectiever en efficiënter maken. Zonder winstoogmerk.

In 2016 hebben wij het eerste kantoor van Midwaste onder handen genomen. In 2021 werden we opnieuw door hen benaderd omdat ze moesten verhuizen. De nieuwe locatie was door een vorige huurder ingericht met veel witte hoogglanskasten en transparante overlegruimtes in het midden. Om zo duurzaam mogelijk te werken hebben wij daarvan zoveel mogelijk laten staan of hergebruikt.

Door de vloerbedekking te vervangen hebben we duidelijke plekken in de ruimte gemaakt voor de verschillende activiteiten.

Met folies hebben de bestaande keuken en de verschillende kastenwanden een vriendelijker uitstraling gekregen die veel meer van deze tijd is. Een hangmappenkast is omgebouwd tot expositieruimte voor de verschillende gerecyclede producten die door de coöperatie ontwikkeld zijn.

Aandachtspunt in de ruimte is de oude stationsklok, geleverd door stadsuurwerkmaker van Loenen. Wij hebben die in een frame geplaatst waardoor hij de scheiding vormt tussen de lunch- en overlegruimte en de werkplekken. Ook de lampen boven de lunchtafel die gemaakt zijn van oude bierfusten geven de ruimte een stoere uitstraling.

De overlegruimtes zijn voorzien van transparante folies waarin we het algemeen bekende recycling-icoon verwerkt hebben in verschillende dichtheden. Daardoor is op ooghoogte voldoende privacy gewaarborgd, terwijl de transparantie behouden blijft. Uiteraard is het al eerder aangeschafte kantoormeubilair weer opnieuw ingezet.

Getallen
Hergebruik: 90% van aanwezig meubilair, 25 m kastenwand, 1 keuken
Nieuw kantoormeubilair: 4 bureaus
Tweedehands: 10 Castellistoelen via Marktplaats, 1 stationsklok
Verlichting: 8 lampenkappen van oude bierfusten via I am Recycled
Folies: 182 vlakken, 8 lades, 1 achterwand, 31m glasfolie
Vloer: 100m2 geëgaliseerd en geschilderd, 300m2 vloerbedekking