opdrachtgever: Divosa, Utrecht

omvang: kantoorruimte, 940 m²

oplevering: 2022

 

fotografie: Barbra Verbij

 

In 2020 werden we voor het eerst benaderd door Divosa voor een aanpassing en uitbreiding van de bestaande locatie. Toen de onderhandelingen over de huur stukliepen heeft het project een jaar stilgelegen. Uiteindelijk is een nieuwe locatie gevonden waarbij iedereen op dezelfde verdieping gehuisvest kon worden.

De bijzondere platformfunctie van de organisatie vroeg om een combinatie van veel flexibele, relatief grote vergader-/presentatieruimtes, en werkplekken voor een nog steeds groeiend aantal vaste medewerkers.

We hebben daarom de keuze gemaakt voor een scheiding van verkeersstromen: bezoekers vanuit het hele land die een dag werken op deze centrale locatie zijn welkom op de vloer. Zij komen zo min mogelijk op de werkvloer maar kunnen uitgebreid gebruik maken van de zalen en het clubcafé waar een bar met goede koffie en thee het hart van is. Overal zijn plekken om met elkaar te zitten en te overleggen of even rustig te werken.
Voor de fysieke scheiding hebben wij voor een groot gebaar gekozen en het Lensvelt ‘Spaces’ systeem toegepast, in een van de huisstijlkleuren van Divosa. De dubbele stellingkast, al snel de ‘ruggengraat’ gedoopt, is op verschillende plekken onderbroken waardoor doorgangen ontstaan. Door vakken weg te laten, dicht te zetten of juist geheel open te laten, als garderobe te gebruiken of als expositieruimte, wordt een afwisselend en overwegend transparant beeld gecreëerd. Ook langs de gevel wordt het gebaar doorgezet, in een lang meubel dat zowel aanlandplekken als zitjes huisvest en de rest van de ruimte verbindt met de ruggengraat. Zo wordt de hele werkvloer omarmd.

Akoestiek is een belangrijk aspect van de werkomgeving, zeker omdat het steeds vaker behoorlijk druk is op de vloer. Daarom hebben we over de gehele middenzone een akoestisch plafond van PETviltstroken, ontwikkeld met In-Zee, in het bestaande bandraster toegepast. Ook zijn op verschillende plekken concentratiecellen van In-Zee geplaatst, die vaak gebruikt worden, zowel voor online overleg als voor geconcentreerd werken.

Inmiddels is de organisatie nog verder gegroeid en zitten we middenin een verdere aanpassing om het groeiend aantal vaste medewerkers comfortabel te huisvesten.