bar_en_trap_IMG_3786

Ieder gebouwontwerp zou moeten beginnen met het interieur. Want het interieur is waar je je in beweegt.

Wat wij maken is niet zomaar ‘een mooi ontwerp’, maar een weergave van de intrinsieke waarde van het geheel: de gebruikers moeten zich er goed voelen, trots zijn op hun omgeving en zichzelf.

Uiteraard is de ideale ruimte voor iedereen anders. Dus beginnen al onze ontwerptrajecten met de vragen: Voor wie is de ruimte bestemd? Wat gaan deze mensen in deze ruimte doen? Hoe doen ze dat nu, voelen ze zich daar prettig bij, of kan dat beter? Daarbij maakt het niet uit of het om een woonhuis, een school, kantoor of winkel gaat: de gebruiker staat centraal. Daarom vragen wij verder door. Want soms ligt de oorzaak van problemen niet waar je denkt, en moet je een oplossing ook in een andere hoek zoeken. Dat is ons specialisme.

Zo maken wij een ruimte echt op maat en stemmen die maximaal af op de gebruikers van die ruimte. Dus een school, die er niet persé uitziet als een school, maar juist één die de specifieke eindgebruiker past. Of een kantoor dat niet ‘gewoon’ een plek is waar je je werk uitvoert, maar écht een plek die bij je past en die met je meewerkt. Een goed gebouw is een gebouw waar interieur en architectuur elkaar aanvullen en versterken, waar je je prettig voelt bij dat, wat je doet. Het helpt je goed in het leven te staan.

Duurzaamheid is geen stempel die je ergens op zet: het gaat om een manier van leven. Het duurzaamst is nog steeds dingen gebruiken die écht lang mee gaan. Die met aandacht, goed zijn gemaakt.
In ieder project stellen wij als doel een substantieel deel van de nieuwe inboedel uit reeds bestaand meubilair en materiaal te laten bestaan. Uit het project zelf of uit de omgeving. Dit nog naast de duurzame producten, die bijvoorbeeld van gerecycled materiaal gemaakt zijn.

Voor een goed resultaat hoef je dus niet de duurste producten en materialen te kiezen. Om het maximale uit een (vaak beperkt) budget te halen is het belangrijk dat je vooraf zowel aandacht besteedt aan de indeling van de beschikbare ruimte, zodat die maximaal voor je werkt, als aan de details. Dat maakt een ontwerp compleet. Uiteindelijk is dat de grootste luxe.

‘Architectuur is aandacht. Aandacht voor omgeving, aandacht voor samenleving, aandacht voor detail, aandacht voor mensen. Aandacht voor kwaliteit van het bestaan.’