opdrachtgever: Expansion, Rotterdam

omvang: kantoorruimte, 675 m²

oplevering: 2021

voor renovatie

fotografie: Barbra Verbij

We kwamen voor teksten op de wand… en uiteindelijk hebben we het hele kantoor, dat bestaat uit 4 lagen verdeeld over 2 statige herenhuizen aan een Rotterdamse singel grondig onder handen genomen.
Het kantoor is de afgelopen dertig jaar gestaag gegroeid en steeds uitgebreid, dus het was tijd voor een grootscheepse make-over. Om gasten beter te kunnen ontvangen hebben we op de begane grond representatieve ruimtes ontworpen en ingericht, waarbij we de authentieke grandeur van het pand in ere hebben hersteld. Glazen deuren vervangen de dichte houten deuren waardoor licht overal in het pand kan doordringen.

De medewerkers zijn het kapitaal van het bedrijf. Er is extra aandacht besteed aan voorzieningen die de werkomgeving voor hen prettiger maken: het souterrain is geheel voorzien van akoestische plafonds, goede verlichting, een nieuwe vloer en een gordijn waarmee een informele overlegplek wordt afgeschermd. Lunchen, bespreken of borrelen, alles kan daar plaatsvinden. Een pentekening die een van de medewerkers ter ere van het dertigjarig bestaan maakte is verdiepingshoog uitvergroot en op de wand van de overleg-/break outruimte aangebracht.

In de verschillende werkruimtes hebben we alle tafelbladen, vloeren en plafonds vervangen, nieuwe LEDverlichting aangebracht en akoestische wanddecoraties aangebracht van PETvilt waarin whiteboards waren opgenomen. Planten spelen een belangrijke rol in het concept en zijn overal prominent aanwezig.

Door de twee panden van dezelfde zonwering te voorzien worden ze ook van buiten visueel samengevoegd. Bovendien is daardoor het binnenklimaat een stuk aangenamer. Door het hele pand heen voel je je thuis en ervaar je overal de Expansion-uitstraling; informeel, kwalitatief hoogwaardig en fijn om in te werken.