opdrachtgever: midwaste, delft

omvang: ca. 350 m², 15-20 werkplekken

oplevering: september 2015

lattenwand_kfotografie: Barbra Verbij

 

latten close up_kfotografie: Barbra Verbij
zicht uit spreekkamer_kfotografie: Barbra Verbij
lunch overleg en repro_kfotografie: Barbra Verbij
repro en zitje_kfotografie: Barbra Verbij

Midwaste is een collectief voor afvalmanagement. Midwaste coördineert, initieert en ontwikkelt projecten, diensten en producten, die het samenwerken en ondernemen effectiever en efficiënter maken. Zonder winstoogmerk.

Het kantoor van Midwaste, gevestigd in het pand van Avalex, was aan een renovatie toe. Een ingreep, die de werkzaamheden van een kleine organisatie met veel leden ondersteunt. Een prettige werkomgeving, zonder veel poespas.

De gesloten kantoorstructuur heeft plaats gemaakt voor een open werkomgeving, waarbij het blok met het sanitair en de aansluitpunten voor de keuken is blijven staan, om met relatief kleine bouwkundige ingrepen toch tot een totaal nieuw kantoor te komen. Door het maken van een tweede blok met drie bestaande wanden werd niet alleen een grote bespreekruimte gerealiseerd, maar er ontstond tussen de blokken ook een koffie/lunchplek en een hoek met een meer relaxte zit.
De blokken zijn bekleed met een lattenwerk voor een eigen uitstraling in een warm materiaal.
De keuken komt van Ikea. De verschillende nissen in de blokken hebben verschillende tinten in het groene spectrum. Nu de tussenwanden zijn verdwenen loopt de horizontale raampartij, met uitzicht op het groen en het water, mooi door. Hier zijn de werkplekken gepositioneerd.

Ateliers wilde ook graag uiting geven aan het recycleren en hergebruiken van materialen, iets waar Midwaste zich dagelijks mee bezig houdt. Zo is gekozen voor tweedehands bureaustoelen. De nieuwe bespreekstoelen en de krukken hebben een zitting van PETvilt en komen van het Nederlandse bedrijf De Vorm. In de centrale blokken zijn de bestaande kantoorkasten ingebouwd.
Het tapijt van Interface is gemaakt van oude visnetten.