opdrachtgever: particuliere opdrachtgever, delft

omvang: 30-170 m²

oplevering: 2018

fotografie: barbra verbij

fotografie: barbra verbij

fotografie: barbra verbij

fotografie: barbra verbij

fotografie: barbra verbij

fotografie: barbra verbij

Omdat de zoons van de bewoonster naarmate zij ouder werden steeds meer behoefte kregen aan een eigen kamer, hebben wij de in 2014 door ons verbouwde woning ‘ingebreid’.

De door ons ontworpen woonkeuken bleek zo’n fijne ruimte te zijn geworden dat de bewoners vooral op de begane grond woonden. Daardoor kwam op de eerste verdieping ruimte vrij die we konden transformeren in een luxe master bedroom met eigen inloopbadkamer en apart toilet.

In het hele huis hadden we al voorzien in geïntegreerde opbergruimte, dus kon deze verdieping niet achterblijven. Een ruime kledingkast met kledinglift biedt meer dan genoeg plek voor alle kleding en schoenen. De slaapkamer wordt gescheiden van de open helft van de verdieping door een ruime gangkast. Een schuifdeur zoals op de begane grond, maar dan met gematteerd glas, scheidt de privéruimte van de rest van de verdieping.

Kleuren en materialen sluiten aan op die in de rest van het huis, maar dan met nog meer licht en ‘zen’-gevoel. Zo hebben we de badkamer in dezelfde tegels uitgevoerd als de badkamer boven, maar dan wit, met zwarte details, zodat de beknopte ruimte toch heel ruim aanvoelt. De kasten zijn op dezelfde manier afgewerkt als de andere inbouwmeubels in het huis.
In de strakke belijning is op verschillende plekken onverwacht bergruimte opgenomen zodat een opgeruimd beeld makkelijk te realiseren is. Om de badkamer daglicht en frisse lucht te geven maar toch voldoende privacy te garanderen hebben we aan de gevelzijde ook een klapdeur met mat glas geplaatst. De woning wordt nu veel efficiënter gebruikt en voelt tegelijkertijd heel ruim.
Om met de bewoonster te spreken: ‘Ik kwam al elke dag thuis in mijn vakantiehuis, nu heb ik ook nog een privé hotel!’