opdrachtgever: particuliere opdrachtgever, delft

omvang: 170 m┬▓

oplevering: 2014

IMG_3352_kleinfotografie: Moni van Bruggen
kastenwand_kfotografie: Barbra Verbij
IMG_3228_kleinfotografie: Moni van Bruggen
hoekbank_kfotografie: Barbra Verbij
IMG_3249_kleinfotografie: Moni van Bruggen
keuken met gordijn_kfotografie: Barbra Verbij
IMG_3166_kleinfotografie: Moni van Bruggen
verdieping met gordijn_kfotografie: Barbra Verbij
IMG_3062_kleinfotografie: Moni van Bruggen
IMG_3095_kleinfotografie: Moni van Bruggen
IMG_3122_kleinfotografie: Moni van Bruggen
IMG_3386_kleinfotografie: Moni van Bruggen

In een pand van Geurst & Schulze uit 2003 hebben wij de indeling ingrijpend gewijzigd. Onder het motto ‘don’t move, improve’ is de geschakelde woning getransformeerd tot een verrassende, ruime en lichte woning met een luxe en loftachtige uitstraling.

Door de aanbouw over de begane grond en de eerste verdieping werd een extra lichtinval vanaf de zijgevel gerealiseerd. De vide verbindt begane grond en eerste verdieping met elkaar.

In het hele huis hebben we voorzien in geïntegreerde opbergruimte. Zo hebben we in de keuken een zitbank met bergruimte ontworpen die doorloopt in de haard en een verticale vakkenkast waarin kunstobjecten geplaatst zijn. De voorkamer hebben we visueel helemaal geopend; een subtiel gedetailleerde glazen schuifpui kan het geluid van de TV die in de kastenwand ingebouwd is binnenhouden. Op de kinderkamer zijn uittrekkasten en een logeerbed met een stoer stapelbed gecombineerd tot een meubel en zelfs in de badkamer en op het toilet zijn inbouwkasten en nissen onderdeel van het ontwerp.

Kleuren en materialen van het interieur hebben we heel neutraal gehouden, waardoor ze de uitgesproken kleuren en materialen van de architectuur aanvullen.