opdrachtgever: connekt, delft

omvang: 800 m², 16 vaste en ca. 30 flexibele werkplekken, vergader- en conferentiefunctie tot ca. 125 personen.

oplevering: juni 2014

bar_en_trap_IMG_3786

View 04_Entree_bemand

entree_IMG_3869

trap vanuit entree

foto_trap_vanuit_entree_3921

puzzeltafels_IMG_4016

puzzeltafels_2_IMG_4032

verdieping_ri_trap_IMG_3703

de kas_IMG_3443

trap naar beneden

pand connekt

fotografie: Moni van Bruggen

In het karakteristieke ketelhuis van het voormalige Techniek Museum, dat door Cepezed architecten in ere is hersteld, hebben wij voor Connekt een stoer kantoor en een uitnodigende ontmoetingsruimte gerealiseerd. Connekt is een onafhankelijk netwerk waarbinnen bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten bundelen om samen te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Als netwerkorganisatie organiseert Connekt  activiteiten om kennisuitwisseling en samenwerking tussen haar 125 leden mogelijk te maken.

In het Connekt café beginnen de medewerkers hun dag met een zelfgemaakte latte macchiato. Gedurende de dag zijn de leden altijd welkom en kunnen ze elkaar ontmoeten of even werken. Regelmatig worden congressen of bijeenkomsten georganiseerd; vanuit het Connekt café wordt iedereen bediend.

Voor de conferentieruimtes zijn speciale ‘puzzeltafels’ ontworpen. Met deze tafels kunnen verschillende opstellingen worden gerealiseerd voor groepen van diverse omvang, in rijen, maar ze worden ook apart in een café opstelling gebruikt. Wielen onder 2 van de poten zorgen voor makkelijke hanteerbaarheid.

De robuuste elementen van industrieel hout contrasteren sterk met de ijle, high-tech materialen van de bouwkundige afwerking en krijgen zo samen een bijna sculpturale waarde. De trap rijst monumentaal op uit de fundamenten en neemt je als vanzelf mee naar boven.

Op de verdieping hebben niet alleen de vaste medewerkers hun (open) werkplek, maar kan ook informeel besproken worden of juist een bestuursvergadering plaatsvinden in de kas onder de hoge spanten. Schommels voor meer spel tijdens het werk zijn in de maak.

Door hergebruik van materialen en meubilair, in combinatie met nieuwe elementen, is een prettige werkomgeving ontstaan met een laagdrempelige sfeer:

De glazen elementen die in de bar verwerkt zijn waren ooit de wand van de vergaderzaal. Een deel van de enorme kastenwand uit dezelfde vergaderzaal komt terug op de eerste verdieping. De lunchtafels zijn ook meegenomen, en overgeschilderd. Vloerbedekking is gemaakt van gerecyclede visnetten, de straatverlichting van het oude gebouw verlicht de trap en op de vergaderstoel heeft Obama wellicht gezeten tijdens de Wereldtop in Den Haag in 2014. De conferentiestoelen stammen weer uit de jaren ’60.

Aan het eind van de dag kunnen de medewerkers elkaar een drankje serveren uit hun eigen bar. Netwerken is hier niet werken!

 

Loop zelf een rondje bij Connekt: binnenkijken