opdrachtgever: Kubus, Eindhoven

omvang: 1000 m²

oplevering: 2019

fotografie: Barbra Verbij

making people happy with BIM

Kubus, een snel groeiend bedrijf, vindt net als wij, dat de werkomgeving voor de werknemers ook een plek moet zijn waar zij zich goed voelen.

In 2018 besluit Kubus om ook de begane grond van hun gerenoveerd pand in Eindhoven bij hun werkruimte te betrekken. Het betreft een aantal kleine kantoorunits, compleet met toiletten en pantry’s en een grote winkelruimte met nog een aantal nevenruimtes.

Veel ruimte hebben is een luxe, maar veel ruimte is soms ook lastig in te richten.

De kleine kantoorunits zijn opengebroken, één toiletblok is gebleven, de pantry’s zijn nu serverruimte en belcel geworden. De grote winkelruimte is nu de plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten met een kop koffie, tijdens de lunch of om een potje tafelvoetbal te spelen. Er kunnen informele besprekingen plaatsvinden, er zijn divers flex- en relaxplekken en er is plek voor een bijeenkomst met het hele bedrijf. 

De entree en wachtruimte voor bezoek bestaat uit een verhoogd gedeelte met zitplekken, omringd door plantenbakken voor privacy. De hoogteverschillen tussen de bouwdelen worden hiermee overbrugd en de ruimtes worden met elkaar verbonden.

Verder is er een super-kookblok met koffiewand, grote tafels en banken van duurzaam hout, een grote boomstamtafel en een ruime loungebank. Voor de ramen hangen donkere transparante gordijnen, die het uitzicht niet blokkeren. De grote ruimte is nog steeds stoer en open, maar gelijktijdig huiselijk door de verschillende plekken en het toepassen van warme, zachte materialen en kleuren, zoals steenrode accenten en roze kleden.