opdrachtgever: kyra bijlstra en marijn van son, st. maartensdijk (zeeland)

omvang: 500 m²

oplevering: 2009

hotel_exterieur

hotel01_06_KL

hotel01_07_KL

hotel01_09_KL

hotel02_04_KL

hotel02_09_KL

hotel01_14_KL

kamers02_04_KL

kamers02_06_KL

overig_07_KL

Van bibliotheek tot hotel en woonhuis in een Rijksmonument uit 1592

Een karakteristiek pand met vele authentieke details is in ere hersteld. Het eeuwenoude pand is nieuw leven ingeblazen. De voormalige bibliotheek is getransformeerd tot een modern boetiekhotel met restaurant en vergaderzalen. Door de week kunnen zakelijke klanten voor hun vergaderingen nu eens in een fijne omgeving zitten in plaats van op een onpersoonlijke vergaderlocatie. In het weekend en de vakanties ontpopt Hotel Kom zich tot een gezellig familiehotel.
Voor de opdrachtgever zelf is de constructie van de bestaande aanbouw ingrijpend aangepast met een licht, open woonhuis tot resultaat.

Daarvoor hebben we ook aan de binnenzijde de aandacht weer gevestigd op diverse oorspronkelijke elementen; door verbouwingen door de jaren heen was van de oorspronkelijke constructie weinig meer te zien. Allereerst is het hele gebouw gestript, zodat bijvoorbeeld het prachtige balkenplafond van de begane grond weer in zicht kwam. Door de witte hoogglans afwerking van het houtwerk wordt de aandacht op de klassieke bouw gevestigd, en krijgen de lounge en het restaurant gelijkertijd een moderne uitstraling.
De bar is bekleed met Kirei board (restmateriaal van sojaplanten). De lichte zand-en grijstinten van dit materiaal sluiten goed aan bij het kleurpalet, dat gebaseerd is op tinten uit het Zeeuwse duinlandschap. Als de afsluitbare zalen niet voor vergaderingen in gebruik zijn, worden ze op natuurlijke wijze bij de lounge en het restaurant betrokken.

Alle kamers zijn anders en volledig van deze tijd, maar overal ervaar je de unieke sfeer van dit historische pand.