opdrachtgever: concert- en congresgebouw de doelen, rotterdam

omvang: 10.000 m²

oplevering: 2002-2009

grote-zaal-na-renovatie_bew

stoelen-en-loges_bew

stoelen_bew

foyer_bew

entree-gr-zaal_site_bew

trap_site

sluis-detail_site

artiestenfoyer-horeca_k

ramen_k

DSC00273_werken voor het raam

plint_bew

Concert- en Congresgebouw De Doelen werd ingrijpend gerenoveerd. Om eenheid in identiteit en uitstraling te garanderen hebben wij een masterplan ontwikkeld voor renovatie van het interieur. In 10 jaar tijd hebben wij bijna het hele gebouw aangepakt, van artiesteningang, solistenkamers, backstage, publieksfoyers tot de kleine zalen, om in 2009 te eindigen met de renovatie van de Grote Zaal, als kroon op het werk.

Wij hebben in een bouwteam gewerkt naast de architect en vele (technische) adviseurs.

Onderdelen van de oorspronkelijke huisstijl zijn in ere hersteld en in het interieur geïntegreerd; de architectuur van de jaren ’60 is de basis voor een  21e eeuws concert- en congresgebouw dat over de hele wereld bekendheid geniet.

Behalve het artdirectorschap van het geheel hebben wij de nieuwe stoelen voor de Grote Zaal ontworpen en ontwikkeld, een complex project. Door de tredevormige vloer was het onmogelijk om rijen weg te halen voor meer beenruimte. Dit moest dus in de stoel zelf worden opgelost. Daarnaast waren de akoestische eisen een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. Ateliers heeft een slanke, maatwerk stoel ontwikkeld met behulp van technieken uit de auto-industrie, met een comfortabele zit voor zowel korte duur (concerten) als lange duur (congressen).
Alle elementen van de Grote Zaal werken maximaal samen om de Zaal weer te laten stralen: kleurstelling en materialen zoals bladgoud, stoffen en verlichting. Zo kan de Grote Zaal weer makkelijk 40 jaar mee!