opdrachtgever: gsmeasy / let’s talk, breda

omvang: 350 m², ca. 30 werkplekken

oplevering: oktober 2014-juli 2015

hoge tafels_bew_k

overzicht_bew_2_k

gang naar achteren_bew

overzicht_bew_k

overzicht langs gevel_k

Voor GSMEasy, webwinkel voor mobiele communicatie en Let’s Talk, software ontwikkelaars, die een werkruimte delen in het centrum van Breda, ontwierpen wij een stoer kantoor. Beide bedrijven groeien snel, en stellen allebei verschillende eisen aan hun werkplekken. Grote gemene deler is wel de industriële, open en transparante, ‘no-nerd’ uitstraling.

De nieuwe werkruimte was in verschillende ruimtes ingedeeld. Wij hebben één grote werkvloer gerealiseerd met daarop verschillende plekken die de gebruikers maximaal faciliteren: aanlandplekken waar door klanten even gewerkt kan worden of door medewerkers even samengewerkt kan worden, een transparant huisje waarin overlegd kan worden door grotere groepen, een informele overleg-/ break out ruimte, en een gemeenschappelijke lunchruimte. Het reeds aanwezige standaard systeemplafond boven de verkeersruimtes is verwijderd, om de ruimte meer hoogte en een stoere, ruige uitstraling te geven. Hierdoor krijgen tegelijk de werkeilanden een eigen plek.

Geheel in lijn met onze ontwerpvisie hebben we ook hier een sterke combinatie van nieuw en gebruikt, design en IKEA toegepast: gebruikte glazen systeemwanden vormen, omsloten door zwarte latten, het huis waar de directie kantoor houdt maar waar ook overlegd kan worden en garderobe en repro een plek vinden. Oude bureaus zijn meeverhuisd, aangevuld met nieuwe bureaus die beter toekomstbestendig zijn. De keuken is van IKEA, de aanlandplekken speciaal ontworpen, de accessoires als hanglampen en het hangende plantengordijn zijn bekende design artikelen.

Het gaat goed met beide bedrijven! Binnen een half jaar na de verhuizing wordt de ruimte verder uitgebreid.