opdrachtgever: particuliere opdrachtgever, rotterdam

omvang  340 m²

oplevering: 2017

Trappen_170126_01Trappen_170126_03

20170628_115408

20170628_115710

20170626_160625

20170626_161054

20170626_161109

20170626_161209

PJ1voor renovatiePJ2 copyvoor renovatie

Het pand uit 1914 is door ons ingrijpend verbouwd. Een belangrijke eis van de opdrachtgevers was, dat de reeds bestaande maar ondiepe kelder absoluut waterdicht moest zijn. De consequentie was dat de kelder in zijn geheel vervangen moest worden. Vervolgens hebben wij van de nood een deugd gemaakt door de kelder bij de leefruimte te betrekken; daar zijn nu de keuken en eetkamer gehuisvest, met veel licht en maximaal contact met de tuin. De stalen pui die zich over beide verdiepingen uitstrekt kan over ruim 5 meter geopend worden.

De open keuken is op maat gemaakt en verbindt het lage kelderniveau met het hoge eetkamerniveau. Aan het eiland kan gezeten worden, en zelfs op het eiland. Zo is tijdens het koken contact met de rest van het gezin gewaarborgd.

De gedeeltelijk reeds bestaande parketvloer is gemoderniseerd en doorgelegd in de gang en hal, waar we door een vaste en een beweegbare binnenpui in combinatie met een nieuwe trapindeling een spectaculair doorzicht hebben kunnen realiseren.

In dit ruime, lichte familiehuis hebben wij het gebruik van de totale ruimte steeds voor ogen gehad, zodat geen ongebruikte kamers ontstaan.

De luxe en ruime ouderbadkamer is nu nog alleen toegankelijk vanuit hun slaapkamer, voor gasten is het bestaande toilet uitgebreid tot een beknopte badkamer.

In de kinderbadkamer is de dubbele doucheruimte voorzien van een vlonder, zodat je zonder natte voeten te krijgen de nog jonge kinderen in bad kunt doen. Ook zijn de onderste lades van de wastafelkast niet alleen bergruimte maar ook opstapjes zodat de kinderen zelf bij de kranen kunnen en in de spiegel kunnen kijken.